Deva, Italia

Previous
Next

Date geografice

Deva, cu cei 25 de cetățeni, este o localitate aflată în Provincia Autonomă Trento sau Trentino (în italiană Provincia Autonoma di Trento sau Trentino), la aproximativ 466 km la nord de Roma. Trentino, împreună cu Provincia Autonomă Bolzano (în italiană Provincia Autonoma di Bolzano), alcătuiește regiunea autonomă Trentino-Tirolul de Sud, Italia. Provincia își are capitala la Trento, la fel ca și regiunea Trentino-Tirolul de Sud, având steag și stemă proprii.

Regiunea se învecinează la nord și nord-est cu Austria, la nord-vest cu Elveția, la vest cu Lombardia și la sud și est cu Veneto. Elementul definitoriu al peisajul este lanțul muntos al Alpilor, în special al munților Dolomiți. Vârful cel mai înalt este Ortler cu o înălțime de 3.905 metri. Cel mai important râu este Etsch (italiană Adige, de unde vine și denumirea italiană a Tirolului de Sud: Alto Adige = zona înaltă a lui Adige).

Zona de fus orar local este numită Europa / Roma, cu un decalaj de 2 ore față de România. Știm de 11 aeroporturi în apropiere de Deva, dintre care 5 aeroporturi mai mari. Cel mai apropiat aeroport din Italia este Trento / Mattarello Airport, la o distanță de 26 km, Nord-Est.

În afară de aeroporturi, există și alte opțiuni de călătorie disponibile. Există câteva situri de patrimoniu mondial UNESCO din apropiere. Unul dintre cele mai interesante situri este Rock Drawings din Valcamonica, la o distanță de 42 km, Vest, renumit pentru gravurile rupestre. Cei care locuiesc în Deva sunt vorbitori de limbă italiană.

Tradiții

Cultura Devei, dar și obiceiurile și tradițiile au fost păstrate până în prezent. De asemenea, unele grupuri minoritare și-au păstrat până acum particularitățile gastronomice. Localitatea oferă multe oportunități pentru alpinism și drumeții montane, precum și pentru sporturile de iarnă. Primăvara și vara, ciclismul este un eveniment important

Legături utile

Distribuie articolul

Share on facebook
Facebook
Share on vk
VK
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp

Galerie foto

Vrei să contribui la articol?

Lasă-ne un mesaj în pagina de contact!